Blijf warm deze winter: GGD Flevoland geeft tips

Blijf warm deze winter: GGD Flevoland geeft tips

De winter staat voor de deur, en vooral richting komend weekend wordt het volgens weerman Marc Putto in Almere kouder en kouder. Met de opening van het bobsleeseizoen is de winter officieel ingeluid: reden genoeg om te kijken wat voor tips GGD Flevoland heeft voor het echte winterweer!

In koude periodes is het misschien verleidelijk om zo snel mogelijk van gebouw naar gebouw te vluchten, maar juist nu is het extra belangrijk extra op elkaar te letten. Kijk of je af en toe de ouderen of zieken in je buurt een handje kunt helpen, door in het barre winterweer een boodschapje te doen of de hond uit te laten.

hoi

‘Rennen, springen, vallen en opstaan’. Zodra je buiten bent is het belangrijk niet stil te staan of zitten, maar vooral zoveel mogelijk te bewegen. Houd hierbij rekening met gladheid, en vermijd (dit geldt vooral voor ouderen en zieken) zware inspanning.

Koude winters in Almere

imagesHet klinkt allemaal voor de hand liggend, maar toch zijn er een aantal dingen die je wel of juist niet moet doen tijdens de koude wintermaanden. Een aantal tips op een rij:

  • Let op dat je geen sieraden draagt die blootgesteld worden aan het weer: deze kunnen vastvriezen aan de huid.
  • Kleed je aan met meerdere lagen, zodat je lichaamswarmte blijft behouden. Dat begint bij een winddichte winterjas en eindigt bij ‘jezelf’.
  • Verwarm de woning gelijkmatig en laat ook ‘s nachts de verwarming aan staan (wel laag).
  • Blijf wel zorgen voor voldoende frisse lucht. Dat is met name belangrijk voor gasfornuizen, geizers en gaskachels.
  • Als je daarbij genoeg warm blijft eten en drinken zodat de lichaamstemperatuur op peil blijft, zal deze winter Almere in ieder geval niet kleinkrijgen. Let daarbij wel op de juiste dosering van medicatie en alcohol gebruik.