Prima start bobsleeseizoen voor Van Huigenbosch

Prima start bobsleeseizoen voor Van Huigenbosch

Het bobteam van de Almeerse pilote Marije van Huigenbosch heeft afgelopen week laten zien zich niet uit het veld te laten slaan: met twee keer een vierde plek bij de eerste wedstrijden van de Europa Cup in Oostenrijk kan het team terugkijken op een goed begin van het bobsleeseizoen. Toen NOC*NSF de financiële steun stopzette, moest de Almeerse zelf op zoek naar sponsors, met de nodige gevolgen van dien.

Zonder geldkraan geen ijs om op te trainen

“We krijgen we nog wel iets aan geld van NOC*NSF, maar dat is stukken minder dan voorgaande jaren”, vertelt de olympisch jeugdkampioene van 2012. We zijn nog altijd zoekende naar geld, maar zoals het nu gaat kunnen we het seizoen afmaken.” 

Met dat geld zouden de bobsleeërs moeten afbouwen, maar dat is iets waar zowel de Hollandse vrouwen als heren voorlopig nog geen zin in hebben.

Het afsluiten van de geldkraan ging voor team Van Huigenbosch zeker niet zonder gevolgen. En daarom voelt de prestatie tijdens de eerste wedstrijden van het bobsleeseizoen extra goed. “Ik kan niet anders zeggen dan dat het boven verwachting is gegaan. We hadden namelijk nog geen enkele keer op ijs getraind”, legt Van Huigenbosch de gevolgen van het besluit uit.

Veel potentie, weinig motivatie

Oud bobber Arend Glas noemde de 21-jarige sportster eerder al zeer veelbelovend, maar vindt dat de Bob en Slee Bond Nederland te weinig doet om zulke groten op te vangen.

“Zij is in potentie een topper. Sterker, als zij na die medaille in 2012 goed gebracht was, had ze nú al op de Spelen kunnen staan. Dat is niet gebeurd en dat neem ik mensen kwalijk.”

De komende weken zal in ieder geval blijken wat deze winter nog wél voor de beloftevolle Almeerse in petto heeft.