“Winterstad der Boeken” in de nieuwe bibliotheek vanaf 9 december

“Winterstad der Boeken” in de nieuwe bibliotheek vanaf 9 december

Ingepakt en wel, voorbereid op het komende koude winterweer, is het daarnaast misschien óók wel eens fijn om de winterse taferelen in een warme, knusse omgeving te ervaren. En dat kan vanaf 9 december: kunstenaars Linde Gadellaa en Winnie Plas nodigen ons uit om de opening van hun project ‘Winterstad der Boeken’ bij te wonen.

Interactiviteit tussen kunstenaar en bezoeker

Naamloos

Gadellaa en Plas studeerden af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en begonnen begin november met de opbouw van de Winterstad in de entreehal van bibliotheek Stad. Maar dit deden ze niet alleen. Iedereen werd opgeroepen om bouwstenen te doneren aan het project, in de vorm van oude boeken, én geïnteresseerden konden zich bovendien aanmelden om mee te komen bouwen. Bewoners van Almere reageerden hierop zo positief, dat de opening van het kunstproject niet 12 december plaatsvindt (zoals gepland), maar een paar dagen eerder.

Iedereen van harte welkom

13329447_635520007931499050

Mensen die hebben meegewerkt aan het project en andere geïnteresseerden zijn 9 december om 17:00 van harte welkom voor de opening in de nieuwe bibliotheek in Stad. Alle lampjes in de Winterstad zullen dan ontstoken worden, waarna het kunstwerk tot begin januari te bewonderen is.